Salam semua,
Mcmana hari kedua berpuasa???
Kejap je masa berlalu kan..
Ape juadah korang utk berbuka harini?masak sendiri ke lauk tunjuk jer?
I seperti biase berbuka ngan my family kt my mom's cafe,farisma corner..
Tp harini rs cam terlebih rajin nk bwk lauk sket..so i masak sambal tumis udang..simple and jimat mase..hehehehe..senang je nk buat..i bg resepi k..
Bahan2.
-udang 500grm
-cili kering(yg dh blend,leh gak pakai cili boh je)
-gula
-garam
-air asam jawa
-belacan
-bawang holland
Cara2
-mula2,tumis cili boh sampai naik bau.
-masukkan air asam jawa dan belacan.(boleh tmbh air klaw nk berkuah sket)
-tumis sampai pecah minyak.
-masukkan udang
-tumis sampai masak udang tersebut
-masukkan gula dan garam secukup rasa
-last skali masukkan bawang holland
Dah siap..selamat mencuba :)
No comments:
Post a Comment